Топ – 5 найсмачніших страв італійської кухні
1. Брускетта з помідорами
Смачна доступна італійська закуска, яка завжди ошатно виглядатиме на столі будь-якої господині. Переїдання з такою стравою не загрожує, а її приготування займає мінімум часу. Брускети італійці готують з різними начинками. Найпопулярніше поєднання – трохи підсмажений хліб, помідори, часник і базилік. Якщо немає часу бланшувати помідори, можна замінити їх на в'ялені томати. Для приготування італійської брускетти краще взяти чіабатту – її скибочки після піджарки добре вберуть оливкову олію.
2. Лазанья
Це смачна і ситна страва для великої родини або дружньої компанії. Лазанью готувати не складно – складніше знайти пластини для неї. Звичайно, можна їх приготувати самостійно, але шукайте борошно з твердих сортів пшениці. Головний секрет страви – у ній має бути багато м'яса, сиру та перцю. А ще не шкодуйте соусу.
3. Італійський салат з макаронами
Для цього салату знадобиться порція макаронів. На додаток може бути шинка, бекон, ковбаса, креветки або ж копчений лосось. Такий салат належить до категорії теплих.
4. Фрітатта з грибами
Фріттату готують з курячих яєць з додаванням різних інгредієнтів. На відміну від класичного французького омлету, начинку додають під час смаження, а не загортають в готовий омлет. Невід'ємною складовою фріттати є сир. Для приготування найкраще використовувати чеддер або пармезан.
5. Грибне різотто
В Італії різотто готують з перлового рису Арборіо, однак і з українського рису може вийти теж хороше різотто. Головне - не використовувати довгозерний тонкий рис. Вибирайте круглий рис. У рецепті використовують сушені гриби та печериці.

Комментарии
Отправить комментарий